Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Wolfmother - Cosmic Egg [2009]


Οι Wolfmother έπρεπε να γεννηθούν πριν 30 ή 40 χρόνια, γιατί είναι η εποχή που ταιριάζουν μουσικά και ποιοτικά. Παρ' όλα αυτά είμαστε τυχεροί που τους συναντάμε στο ξεκίνημά τους και μπορούμε να ακούμε ένα συγκρότημα ανερχόμενο με προδιαγραφές Led Zeppelin ή Black Sabbath. Δημιουργήθηκαν το 2000 στο Σίδνευ της Αυστραλίας. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους και ομώνυμο δίσκο το 2005. Αμέσως, άρχισαν να έρχονται οι διακρίσεις και για το συγκρότημα και για τα τραγούδια με αποκορύφωμα το βραβείο Grammy για τη μεγαλύτερή τους επιτυχία μέχρι στιγμής: "Woman".


Είναι εκπληκτικό το πόσο έντονα θυμίζουν Led Zeppelin, Black Sabbath ακόμα και Uriah Heep, AC/DC αλλά και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες. Χωρίς να προσπαθούν να τους αντιγράψουν, με έναν ολόφρεσκο και καινούριο ήχο, χρίζονται οι άξιοι συνεχιστές τους. Πολυτέλεια στην εποχή μας να υπάρχει ένα τέτοιο συγκρότημα, για τους λάτρεις της παλιάς καλής μουσικής. Μέσα στο 2009 κυκλοφόρησαν τον δεύτερό τους δίσκο, ονόματι: "Cosmic Egg". Μεγάλη βελτίωση και μεγάλα τραγούδια, που έρχονται να αποδείξουν ότι το υπέροχο αυτό ξεκίνημα δεν ήταν τυχαίο.


Σ' αυτό το δίσκο ξεχωρίζουν τα τραγούδια:
"New Moon Rising"
"California Queen"
"White Feather"
"Sundial"
"10,000 Feet"
"Far Away" - ίσως το κορυφαίο
"Caroline"
και τα υπόλοιπα ακολουθούν και δεν υστερούν σε σχέση με τα προηγούμενα.


Η βελτίωση είναι εμφανής από τον πρώτο δίσκο και σύντομα οι θαυμαστές τους περιμένουν πολύ μεγαλύτερα πράματα, καθώς έχουν τα εχέγγυα για να τα καταφέρουν. Ο frontman και πρωτοπόρος του συγκροτήματος Andrew Stockdale είναι μια σημαντική προσωπικότητα που κάνει σχεδόν τα πάντα και φαίνεται πολύ γρήγορα ότι ανέβει πολύ ψηλότερα. Ήδη μετράει μια συνεργασία του μέσα στο 2010 με τον Slash στην κιθάρα και το τραγούδι "By The Sword".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου