Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Arcade Fire - The Suburbs

Ένα συγκρότημα από το Μόντρεαλ του Καναδά. Δημιουργήθηκαν το 2003. Ο ήχος τους αποτελεί ένα συνδυασμό indie και alternative rock. Μέσα στη φετινή χρονιά (2010) κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο. Δύο εξαιρετικές δουλειές που τους έκαναν ήδη γνωστούς, σε μια πορεία που μπορεί να τους οδηγήσει στα χνάρια των U2. Ο ήχος τους συχνά γεμίζει με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και οι κιθάρες είναι λίγο πιο punk, από τη μέχρι στιγμής πορεία τους.


Δεκαέξι κομμάτια αποτελούν αυτόν τον ιδιαίτερο δίσκο. Τραγούδια που ηρεμούν και χαλαρώνουν τον ακροατή. Βάζοντας τον όμως σε σκέψη και δημιουργώντας του μια συναισθηματική φόρτιση. Σκέψη όμως που τον προβληματίζει για το καλύτερο δυνατό. Προχωράει μπροστά: "I'm a modern man, and the people behind me, they can't understand". Όμως, αναπολεί το παρελθόν και τονίζει τις αλλαγές του τότε με το τώρα ... "We used to wait ,we used to waste hours just walking around ".

Όσο προχωράει το κάθε τραγούδι ο ακροατής γεμίζει ... περιμένει τη συνέχεια, να συμπληρώσει το κομμάτι του παζλ. Αναδεικνύει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του τώρα, χωρίς να αναφέρεται καν σε όλα αυτά. Μόνο οι αναφορές στο παρελθόν, με ωραίες στιγμές, πιο απλές αλλά ανθρώπινες αυτομάτως δημιουργεί δύο εικόνες και μια αντίθεση, δίνοντας την επιλογή σε όποιον ακούει να διαλέξει.



Μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου:
"The Suburbs"
"Modern Man"
"Rococo"
"City With No Children"
"We Used To Wait"
"Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)"

και φυσικά το καλύτερο τραγούδι το "Suburban War", ένα τρομερά εμπνευσμένο και μαγευτικό, σπάνιας ποιοτικής αξίας, μπορείς να το ακούς συνεχώς και να σε ταξιδεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου