Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

33 Χρόνια από το αεροπορικό δυστύχημα των Lynyrd Skynyrd


Οι μεγάλοι Lynyrd Skynyrd δημιουργήθηκαν το 1964 στο Jacksonville της Florida. Εννιά χρόνια αργότερα, το 1973, κυκλοφορώντας τον πρώτο δίσκο τους εδραιώθηκαν αμέσως. Με την ονομασία Lynyrd Skynyrd και επιτυχίες όπως Gimme Three Steps, Simple Man, Tuesday's Gone, Freebird κτλ. ξεχώρισαν σαν ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα ροκ.

Το 1974 ακολούθησε ακόμα ένας υπέροχος δίσκος ("Second Helping") έχοντας μέσα Sweet Home Alabama, I Need You, Workin For MCA, The Ballad Of Curtis Loew, Call Me The Breeze. Με το Sweet Home Alabama έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο και νικώντας κατά κράτος τον Neil Young πήραν τα ηνία στον αμερικάνικο νότο. Ακολούθησαν τρεις ακόμα δίσκοι: Nuthin' Fancy, Gimme Back My Bullets και Street Survivors, με μερικές ακόμα επιτυχίες όπως On The Hunt, That Smell, Saturday Night Special, Gimme Back My Bullets, Cry For The Bad Man, What's Your Name και άλλες.


Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του Street Survivors, στις 20 Οκτώβρη του 1977, συνέβη το μοιραίο που θα άλλαζε ριζικά την πορεία του συγκροτήματος. Ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή στον τραγουδιστή Ronnie Van Zant, τον κιθαρίστα Steve Gaines και την αδερφή του Cassie Gaines που έκανε δεύτερα φωνητικά. Τα υπόλοιπα μέλη τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια για να συνέλθουν.

Μια δεκαετία αργότερα επανασυνδέθηκαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα, αλλά ποτέ δε θα είναι πια ξανά οι θρυλικοί Lynyrd Skynyrd που έγραψαν ιστορία 4 δεκαετίες πριν. Ο μόνος που υπάρχει ακόμα από την αυθεντική σύνθεση είναι ο κιθαρίστας Gary Rossington.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου