Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Επιλογές εκπομπής 08-10-2010, Μέρος 2ο

1. Pink Floyd - The Great Gig In The Sky (live) [Pulse - 1995]



Μια επιτυχία από τον μεγαλύτερο δίσκο σε πωλήσεις των Pink Floyd - Dark Side Of The Moon του 1973, σε μια εκτέλεση live. Χαρακτηριστικές οι συμμετοχές 2 τραγουδιστριών της soul μουσικής, οι οποίες κλέβουν την παράσταση με τις φωνές τους. Αξιοσημείωτα τα σκηνικά, όπως πάντα άλλωστε των Pink Floyd.
------------------------------------------------

2. John Frusciante - Time Tonight [Curtains - 2005]



Νο.18 στη σχετική λίστα με τους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Κατά διαστήματα βασικό μέλος των Red Hot Chili Peppers, απείχε το υπόλοιπο διάστημα λόγω της εξάρτησής του με την ηρωίνη. Επανήλθε, δημιούργησε το μεγάλο δίσκο Californication και αποχώρησε ξεκινώντας solo καριέρα. Δείγμα του εκπληκτικού του ταλέντου αυτή η υπέροχη μελωδία.
------------------------------------------------

3. The Doors - Ship With Sails [Other Voices - 1971]



Ο πρώτος δίσκος των θρυλικών Doors μετά το θάνατο του Jim Morrisson. Εμφανής η απουσία του μεγάλου αυτού ποιητή της ροκ, παρόλα αυτά μεγάλη σύνθεση από τους υπόλοιπους τρεις.
------------------------------------------------

4. Tori Amos - Love Song (Cure Cover)



Το Love Song είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των Cure. Συνήθως οι διασκευές ποτέ δεν είναι καλύτερες των πρωτότυπων τραγουδιών. Αυτή όμως η περίπτωση είναι από τις σπάνιες, καθώς η Tori Amos με το ιδιαίτερο, μελαγχολικό της ύφος και το μαγευτικό πιάνο ξεπερνάει κατά πολύ τους Cure.
-----------------------------------------------

5. Axel Rudi Pell - The Temple Of The Holy [The Ballads III - 2004]



Ένα από τα πολύ αξιόλογα metal συγκροτήματα, αυτό του Γερμανού Axel Rudi Pell, στην προσωπική του καριέρα. Το δυνατό του σημείο οι μπαλλάντες, οι οποίες είναι κορυφαίες σε συνδυασμό με την απίστευτη metal φωνή, μου τις κάνει ιδιαίτερα δυναμικές. The Temple Of The Holy ίσως η καλύτερη του στιγμή.
-----------------------------------------------

6. Dimmu Borgir - Sorgens Kammer [Stormblast - 1996]



Οι Dimmu Borgir είναι ένα από τα καλύτερα black metal συγκροτήματα με καταγωγή από Νορβηγία. Στην ανάγνωση της λέξης black metal ίσως πολλοί αντιδράσουν. Αυτή η υπέροχη λοιπόν μελωδία είναι για όλους αυτούς που είναι προκατειλημμένοι με τη μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου