Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Muse - The Resistance [2009]


Οι Muse είναι ένα βρετανικό συγκρότημα που υπάρχει από το 1994. Από τις πιο καλές δισκογραφικά στιγμές της πορείας στους οι δίσκοι "Showbiz" (ο πρώτος το 1999) και "Origin of Symmetry" (2001), με μεγαλύτερη επιτυχία το "Plug in Baby". Παίζουν ένα είδος εναλλακτικού (alternative) προοδευτικού (progressive) ροκ με μίξη ηλεκτρονικής μουσικής, ύφος hard rock και έντονα στοιχεία κλασικής μουσικής που προσδίδουν μια εκπληκτική μελωδικότητα. Ένας πολύ ιδιαίτερος ήχος.



Μέσα στο 2009 κυκλοφόρησε ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο "The Resistance". Πιο καλοί από ποτέ, παίζοντας προσεγμένη μουσική που ξεφεύγει κατά πολύ ποιοτικά. Εντυπωσιακός δίσκος για τις εποχές που διανύουμε και τη σαβούρα που κυκλοφορεί. Έντεκα κομμάτια, κάτι περισσότερο από όμορφα όλα τους. Ξεχωρίζουν τα: Resistance, Uprising, Undisclosed Desires, United States of Eurasia, Guiding Light, I Belong To You και μια τριλογία συμφωνικών κομματιών με γενικό τίτλο Exogenesis. Συνθέτης όλων των τραγουδιών ο Matthew Bellamy (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα, πιάνο).



Από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας που διανύουμε, εντελώς απροσδόκητα. Αφήνουν το στίγμα τους σε μια εποχή μουσικής ανομβρίας. Εξαιρετική επιλογή, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου